Om Cindie

 

Cindie Schmidt.

Psykiatrisk sygeplejerske og familiepsykologisk vejleder

Jeg er 35 år, bor i Vejle med min kæreste og vores to børn på 8 og 6 år.

Jeg dimitterede som sygeplejerske i juni 2012 fra Københavns Sygeplejeskole,
Professionshøjskolen og læser en kandidat i pædagogisk psykologi på Århus Universitet, med afslutning i 2021.

Gennem hele min karriere som sygeplejerske i psykiatrien, har jeg haft fokus på hvordan jeg kan hjælpe med at styrke de ressourcer det enkelte menneske allerede besidder. Jeg tror på at krop og sind hænger sammen og påvirker hinanden, både fysisk og mentalt.

Efter mange år som sygeplejerske i psykiatrien, har jeg nu valgt at læse en kandidat i pædagogisk psykologi. Efter jeg selv er blevet mor, har jeg brugt mange tanker og timer på at forholde mig til mig selv og mine børn. Jeg var igennem en identitets rejse, fra at være mig, til at være mor! Det var en rejse med en del uskrevne regler, forventninger, krav og ydre grænser, frem for at jeg fandt roen og troen på mit moderskab inde fra, fra mine egne indre værdier og grænser.

Den mentale rejse kommer alle forældre på, både mor og far. Men det er meget forskelligt hvordan vores rejse udvikler sig. Derfor vil jeg kombinere mine mange år i psykiatrien med en kandidat i pædagogisk psykologi. Dette gør mig istand til at hjælpe familier hvor psykisk sygdom eller mental udmattelse er blevet en del af hverdagen.

Vores bekymrende tanker vil altid være der, men hvordan vi forholder os til dem, har afgørende betydning for din mentale sundhed og trivsel.

 

Tilgang:

Jeg har et holistisk menneskesyn og tror på at vores kroppe ikke kan deles i det fysiske og psykiske, men alt i vores kroppe hænger sammen i en dynamisk proces. Mental Sundhed har stor betydning og er en vigtig faktor for at opleve sig selv som et afbalanceret menneske gennem livet, både fysisk og psykisk.

Menneskers hjerne har nogle virkelige gode egenskaber, dog kan dele af hjernen i perioder af livet tage styringen, så ting vi normalt kunne gøre, pludselig bliver en udfordring eller et problem. I et forløb hos mig vil jeg med udgangspunkt i dine udfordringer, indrage hjernens funktion, som en forlkaring der kan skabe en bevidsthed hos dig, og som dermed vil skabe mulighed for udvikling.

Vores egen virkelighed kommer til gennem vore sanser

Vi ser, hører, mærker, smager og lugter os gennem verden. Uden disse sanser fik vi ingen input.  Når vi modtager et input – ser, hører, mærker, smager og lugter noget fra vores omgivelser, så er nervesystemets opgave at give dette input mening. 

Din hjerne vil konstant producere tanker. Det kan du ikke styre. Men du kan styre, hvor meget opmærksomhed du vil give disse tanker. Når du giver de negative tanker mindre opmærksomhed, så vil du også opleve, at dine angst-, depressions- og/eller stresssymptomer mindskes. 

Vi har allesammen hver vores unikke fortolkninger og overbevisninger, som vores nervesystem reagere ud fra. Gennem et forløb hos mig vil vi undersøges disse fortolkninger og overbevisninger, der vil danne grundlag for udvikling via dit nervesystemet.

 Erfaring:

 • Intensivt lukket psykiatrisk afsnit, Frederiksberg hospital.
 • Lokalpsykiatrien Fredericia og Kolding.
 • Gruppeforløb til mennesker med ADHD/ADD.
 • Behandlingstilbud til voksne med alvorlige spiseforstyrrelse.
 • Behandlingstilbud for unge med psykosociale problemstillinger.
 • Kognitive behandlingsforløb til mennesker med selvskadende adfærd.
 • Kognitive behandlingsforløb til mennesker med angst.
 • Kognitive behandlingsforløb til mennesker med depression.
 • Frivillig samt koordinator hos Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade i 6 år.
 • Projektarbejde i Københavns kommune, tilbud for mennesker med personlighedsforstyrrelse.
 • Socialpsykiatrisk hjemmepleje, Københavns kommune.

Uddannelser:

 • Professionsbachelor i sygeplejerske, afgangsår juni 2012.
 • Klinisk sygeplejefaglig vejlederuddannelse, 2014
 • Sundhedscoach – NLP og neurokommunikation, 2020
 • Studerer en kandidat i Pædagogisk Psykologi, afgangsår 2021.

Jeg er medlem af Pædagogiske psykologers forening 

Individuelle

forløb

Jeg vil med stor respekt for dine udfordringer, bruge min erfaring og faglige viden, hvor jeg vejleder og støtter dig gennem udvikling. Du vil opleve en dybere indsigt i dig selv, få en større forståelse af dine mønstre, strategier, tanker, følelser og adfærd og dermed optimere din mentale sundhed.

Forløbet er familiebaseret, det betyder at vi også vil have fokus på hvilke familiære omstændigheder du står i.

Når du passer på dig selv og din mentale sunhed, passer du også på dit barn og jeres relation.

Par & Familie

forløb

Med stor respekt for jer og de udfordringer I står med, vil jeg med min erfaring og faglige viden skabe mulighed for udvikling, der styrker jer som par og familie, under graviditet, fødsel og forældredannelse.

I vil blive klogere på hinandens tanker og følelser, ved at I åbner op for hinanden og udvikler en stærkere relation til hianden, i et trygt miljø under sessionerne. I vil opleve en fælles følelse af balance, styrke og kærlighed, der sætter sit afstyrk i jeres familie og styrker relationen til jeres børn.