Om Cindie

Psykiatrisk sygeplejerske, neurocoach og læser en kandidat i pædagogisk psykologi. 

 

Cindie Schmidt.

Jeg er 34 år, bor i Vejle med min kæreste og vores to børn på 8 og 5 år.

Jeg dimitterede som sygeplejerske i juni 2012 fra Københavns Sygeplejeskole,
Professionshøjskolen. Ydermere er jeg uddannet NLP Sundhedscoach med fokus på neurokommunikation og studerer en kandidat i pædagogisk psykologi på Århus Universitet, med afslutning i 2021.

Jeg har gennem hele mine karriere som sygeplejerske i psykiatrien, haft fokus på hvordan jeg kan hjælpe med at styrke og udvikle allerede eksisterende ressoucer hos det enkelte menneske. Jeg tror på at krop og sind hænger sammen og kan påvirke hinanden, både fysisk og mentalt.

Efter mange år som sygeplejerske i psykiatrien, har jeg nu valgt at læse en kandidat i pædagogisk psykologi. Efter jeg selv er blevet mor, har jeg brugt mange tanker og timer på at forholde mig til mig selv og mine børn. Jeg havde både læst og hørt fra andre, at man oplever den største kærlighed, når man får sådan en lille baby, jeg så frem til at opleve dette. Men da jeg fødte min første søn i 2012, blev jeg ikke overmandet af kærlighed, jeg mærkede ikke følelsen “at elske”, jeg kunne ikke give mig hen til dette lille væsen. For hvem var jeg egentlig selv? Over nogle timer var jeg pludselig blevet mor. Jeg havde selvfølgelig gået 9 måneder og tænkt på at jeg nu skulle være mor, men jeg vidste jo egentlig ikke hvad det ville sige.

Jeg skulle igennem en idenditets udvikling, fra mig til mor. Denne udvikling tog tid for mig, jeg brugte måneder på at mærke efter hvad jeg egnelig mærkede. Jeg var ikke itvivl med min rationelle hjerne at jeg elskede min dreng og vil passe på ham og beskytte ham for alt i verdenen. Men jeg vidste ikke hvad jeg skulle mærke efter, for at vide jeg elskede ham sådan “rigtigt”.

Den mentale rejse kommer alle forældre på, både mor og far. Men det er meget forskelligt hvordan vores rejse udvikler sig. Derfor vil jeg hjælpe andre forældre, fra den dag de beslutter sig for at ville være forældre, til den dag hvor deres fordælredannelse starter. Man vil nemlig allerede fra den dag man beslutter sig for at ville have børn, opleve mange tanker, tanker der påvirker den mentale sunhed og trivsel. Tankerne vil ændre sig og udvikle sig, afhængig af hvor man er i processen, om man snart skal under en fødsel, om man er gravid i første trimester, om man har været igennem et kejsersnit eller har børn der skal starte i skole mv.

Vores bekymrende tanker vil altid være der, men hvordan vi forholder os til dem, har afgørende betydning for din mentale sundhed og trivsel.

Jeg har et holistisk menneskesyn og tror på at vores kroppe ikke kan deles i det fysiske og psykiske, men alt i vores kroppe hænger sammen i en dynamisk proces. Mental Sundhed har stor betydning og er en vigtig faktor for at opleve sig selv som et afbalanceret menneske gennem livet, både fysisk og psykisk.

Menneskers hjerne har nogle virkelige gode egenskaber, dog kan dele af hjernen i perioder af livet tage styringen, så ting vi normalt kunne gøre, pludselig bliver en udfordring eller et problem. I et forløb hos mig vil jeg med udgangspunkt i dine udfordringer, indrage hjernens funktion, som en forlkaring der kan skabe en bevidsthed hos dig, og som dermed vil skabe mulighed for udvikling. 

Udover at være uddannet sygeplejerske, er jeg også uddannet sundhedscoach med fokus på NLP og neurokommunikation.

NLP står for Neuro Lingvistisk Programmering.

NEURO henviser til sindet og til hvordan vores oplevelser bliver behandlet, filtreret og bearbejdet i vores nervesystem gennem vores sanser.

LINGVISTIS står for sprog, hvordan det påvirker os og hvordan vi bruger det.

PROGRAMMERING står for den måde vi anvender vores oplevelser, som er bearbejdet, ordnet og behandlet i vort nervesystem via sanser og sprog.

NLP handler om forbindelse mellem tanker, tale og handlinger.

VORES EGEN VIRKELIGHED KOMMER TIL GENNEM VORE SANSER

Vi ser, hører, mærker, smager og lugter os gennem verden. Uden disse sanser fik vi ingen input.  Når vi modtager et input – ser, hører, mærker, smager og lugter noget fra vores omgivelser, så er nervesystemets opgave at give dette input mening. Altså at bearbejde og fortolke det. 

Vi laver allesammen forskellige fortolkninger af verden. Vi reagerer på den fortolkning vi laver af disse input. Derfor er nogle mennesker bange for noget som andre finder behagelige. Nogle bliver vrede over for noget som andre ler af. Nogle har nemt til bekymring, mens andre har stor tillid til livet.

Vi har allesammen hver vores unikke fortolkninger og overbevisninger, som vores nervesystem reagere ud fra. Gennem et forløb hos mig er det muligt at udvikle disse fortolkninger og overbevisninger, via dit nervesystemet. Dermed kan man opleve en forbedret udgave af sine fortolkninger og overbevisninger, som istedet for at skabe negative udfordringer kan blive til styrke, balance og ro. 

Erfaring:

 • Intensivt lukket psykiatrisk afsnit, Frederiksberg hospital.
 • Lokalpsykiatrien Fredericia og Kolding.
 • Gruppeforløb til mennesker med ADHD/ADD.
 • Behandlingstilbud til voksne med alvorlige spiseforstyrrelse.
 • Behandlingstilbud for unge med psykosociale problemstillinger.
 • Kognitive behandlingsforløb til mennesker med selvskadende adfærd.
 • Kognitive behandlingsforløb til mennesker med angst.
 • Kognitive behandlingsforløb til mennesker med depression.
 • Frivillig og koordinator hos Lands foreningen mod spiseforstyrrelser og selvskade (LMS) i 6 år.
 • Projekt arbejde i Københavns kommune, tilbud for mennesker med personlighedsforstyrrelse.
 • Social psykiatrisk hjemmepleje, Københavns kommune.

 

Uddannelser:

 • Professionsbachelor i sygeplejerske, afgangsår juni 2012. 
 • Sundhedscoach med fokus på NLP og neurokommunikation, afgangsår januar 2020
 • Studerer en kandidat i Pædagogisk Psykologi, afgangsår 2021.

Individuelt forløb

Jeg vil med stor respekt for dine udfordringer, bruge min erfaring og faglige viden gennem sessioner, hvor der vil ske udvikling. Du vil opleve en dybere indsigt i dig selv, få en større forståelse af dine mønstre, strategier, tanker, følelser og adfærd og dermed optimere din mentale sundhed.

Par forløb

Med stor respekt for jer og de udfordringer I står med, vil jeg med min erfaring og faglige viden skabe mulighed for udvikling, der styrker jer som par, under graviditet, fødsel og forældredannelse.  

Workshops i mødregrupper

Workshops til mødregrupper består af en kombination mellem min egen personlige fortælling, fagligt oplæg og arbejdsopgaver hvor vi har fokus på jeres indre værdier. I vil opleve at få skabt en bevidsthed der skaber ro & balance, der vil styrke tilknytningen til jeres barn.

Tornager 13, 7120, Vejle Ø